Afosto team

Met trots stellen wij ons Afosto team aan u voor

Renate de Jong - Functie: Accountmanager (Company nicknames: natural blonde salestiger)

Renate is naast een trotse moeder onze salestopper die stad en land afreist in haar stoere Afosto wagen. Altijd en overal tot op het bot gemotiveerd om winkeliers verder op weg te helpen in hun wens om beter en efficiënter te verkopen. Immer een luisterend oor en begrip voor haar winkeliers en daarnaast constructief, oprecht en doortastend in haar handelswijze. Wat een geslijm hè? Zou jij ook doen als je kijkt naar Renate haar hobby’s; ‘BodyAttack en cardio’! Misschien moeten we haar zelf maar aan het woord laten? “Van mensen krijg ik energie. Inmiddels heb ik 13 jaar buitendienst ervaring. Creatief meedenken, oplossingsgericht zijn, inspelen op de huidige markt en vooral veel sparren met de klant is voor mij heel belangrijk. Daarmee kan ik me onderscheiden ten opzichte van andere accountmanagers. Klantgerichtheid is meedenken met de klant en denken in oplossingen”, aldus Renate. Louter niets dan de waarheid en dan ook niets aan toe te voegen. Nou misschien dan nog dat al onze jongens blij zijn dat haar werkweek gelukkig maar één kantoordag bevat. Renate is op z’n zachts gezegd nogal een charismatische verschijning en houdt van een gesprekje op de werkvloer. Eén dag is daarom meer dan genoeg voor de heren developers, om hun arbeidsproductiviteit enigszins op peil te houden.

Wesley Buurke - Functie: Developer (Company nicknames: Webshop Wesley)

Wesley is één van die zeldzame exemplaren waar ieder bedrijf zich mee in de handjes wrijft. Een buitengewoon talent voor programmeren, sociaal zeer vaardig, creatief en meedenkend. Leg Wesley een probleem voor en hij begint spontaan te kwispelen om ermee aan de slag te gaan. Tot nu toe heeft hij ze allemaal weten op te lossen, dus ‘keep it up Wes’! De meeste ‘die hard-developers’ zaten al driftig met computers te knutselen terwijl ze nog in de luiers lagen. Wesley is hier bepaald geen uitzondering op. Hij is grotendeels autodidact en naast zijn werkzaamheden voor Afosto doet Wesley ook nog een studie HBO Informatica. Waarna hij in 2016 voor de buitenwereld een gecertificeerd developer is. Wij wisten stiekem al lang dat Wesley’s programmeerkennis al ver voor het schoolbankje gebeiteld zat. Eigen input: Ik ben een gamer, groot fan van 'rubber ducking' (een probleem waar je tegen aanloopt uitleggen aan een rubberen badeend, zodat je zelf je fouten inziet). Favoriete geluid? Het geluid van geen kinderen in de trein. Hoeveel keer over laten gaan voor de telefoon opgenomen wordt? Gemiddeld 7 keer. Je leert nergens zoveel van als andere mensen die je code overkijken en kritiek leveren. Bedankt Wesley..

Tomas Klinkenberg - Functie: Developer (Company nicknames: Maarten van Rossem, the Dinkleburg)

Ah onze Tomas dan nu! De heer Klinkenberg is wat je zegt een ‘nerd’ van het zuiverste water en dat wil hij weten ook. Hij zou in ieder geval niet misstaan in laten we zeggen ‘The big bang theory’, of een ander uitvergrotend platform van het ‘universal nerdism’. Tijdens werkuren programmeert Tomas Afosto software dat het een lieve lust is en met veel creativiteit en technisch inzicht. Gedurende de koffiebreaks en lunch mag Tomas graag inhaken op menig verhitte discussie. Hierin ventileert hij met zichtbaar gemak en plezier zijn veelal nuchtere en oh zo wetenschappelijke kijk op wereldse zaken. Het is zo nu en dan om moedeloos van te worden, al luisterend met ons nederig oor. Vlak voor zijn werkzaamheden als Afosto’s orakel en developer, heeft Tomas als student ‘HBO Informatica aan de Hanze Hogeschool te Groningen’ zijn studie afgerond. Met als minor ‘Software engineering’ en ‘Webapplication development’ als afstudeerprofiel. Kortom, Tomas is een welkome versterking van ons team. In zijn vrije tijd houdt meneer zich bezig met pc’s bouwen, ‘overclocken’ en/of modificeren, eigen servers onderhouden en gamen. Oh en hij is tenslotte ook een begenadigd chef-kok in de huiselijke sfeer.

Dirk Jansen - Functie: Developer (Company nicknames: DJ Dirk)

Dirk is ons typische gevalletje ´stille kracht´. Hij spreekt enkel wanneer hij van mening is dat het van toegevoegde waarde kan zijn. En dat is is volgens Dirk in menig conversatie niet het geval. Wat direct impliceert dat Dirk niet van zouteloze praatjes houdt en kwaliteit voor ogen heeft. Iets waar Afosto uiteraard mee in z´n nopjes is. Ook deze tekst kan Dirks goedkeuring waarschijnlijk niet wegdragen. “Nutteloos gezwets in de ruimte, ga eens echt aan het werk!” Dirk is gewoon een ‘no-nonsens kerel’, wat niet wegneemt dat hij over de nodige humor beschikt. Nuttige humor weltestaan. Eigen input: Ik ben een geboren en getogen Assenaar. Na HBO Werktuigbouwkunde aan de Hanze ben ik geswitcht ik naar MBO Podium- en Evenemententechniek. Deze opleiding heb ik succesvol afgerond. Op het moment volg ik de opleiding Informatica aan de Hanze, wat mijn andere grote passie is. De eerste drie jaar zitten er op, nu het laatste jaartje nog even. Zo is het maar net Dirk. Succes met de laatste loodjes, Afosto is toch al trots op je! Naast programmeren is Dirk veel bezig met licht en geluid. Sinds zijn puberjaren laat hij disco's op hun grondvesten trillen met lekkere beats. Deze uit de hand gelopen hobby kost Dirk eigenlijk al zijn spaarcentjes aan apparatuur, maar daar maalt Dirk niet om. Je moet doen wat je leuk vindt en daar vol voor gaan. Lekker Dirk!

Hans Adema - Functie: Developer en Systeembeheerder (Company nickname: Hans Klok)

Hans, naar eigen zeggen een “grutske” Fries met een vroege passie voor ICT. Na zijn VWO afgerond te hebben heeft hij Informatica gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Maar omdat hij liever mooie dingen wil bouwen/programmeren studeert hij momenteel Informatica aan de Hanzehogeschool. Althans, dit houdt hij bij hoog en laag vol, maar wij weten dat zijn feestelijke activiteiten bij studentenvereniging ‘Bernlef’ ook best veel tijd opslokken. Hans neemt ook deel in het ‘Honoursprogramma’ om zijn toch al redelijk drukbezette leven nog iets verder te verrijken. Eigen input: “Waar de meeste jonge ICT-ers zich bezighouden met het bouwen van websites ben ik een andere weg ingeslagen. Ik heb mij verdiept in website hosting en systeembeheer en daarin heb dan ook de nodige ervaring opgedaan, voordat ik bij Afosto kwam werken. Dankzij deze achtergrond heb ik nog steeds een webhosting onderneming met tienduizenden websites. Omdat mijn opleiding daar niet over gaat ben ik blij dat ik bij Afosto een dubbele rol kan uitvoeren. Verder ben ik altijd kritisch, zowel op mijzelf als op anderen. Ik neem alleen genoegen met topkwaliteit in mijn werk.”. Klopt als een bus Hans, dat kunnen wij allen beamen.

Sjoerd Riemersma - Functie: Developer (Company nickname: Agricola Simplex)

Onze geboren en getogen Fries uit Suameer. Waar zeg je? Precies. Sjoerd heeft altijd al interesse gehad voor de digitale techniek. Naast de ICT opleiding aan de Hanzehogeschool in het Grunninger laand heeft hij hierin al veel werkervaring opgedaan. Daarnaast is hij ook nog vader geworden van een prachtige dochter. Naast het vaderschap probeert Sjoerd zo nu en dan wat te gamen. Verder houdt hij de nieuwste trends en ontwikkelingen betreffende zijn werkgebied nauwlettend in de gaten. Kortom, een voorbeeldig burger.

Gert-Jan van der Molen - Functie: Developer (Company nicknames: Kassa topper, Scrum master)

Gert-Jan is Afosto’s dna en al z’n gewicht in goud waard. Programmeren is voor Gert-Jan zoals ademen. Hij wil en kan hiermee nooit stoppen. Gert-Jan was als kind altijd bezig met knutselen aan computers en websites. Men fluistert dat Gert-Jan androïde is. Verklaart meteen dat hij niet slaapt en voor dag en dauw op kantoor zit. 2 uur per nacht trekt hij zich, aangesloten aan een oplader, terug in in zijn futuristische vertrek. Tijdens zijn ‘HBO ICT’ aan de Hanzehogeschool, was Gert-Jan zeer actief betrokken bij het developmentproces van Afosto. Na afronding van zijn studie was een fulltime commitment aan Afosto een logisch gevolg. Gert-Jan is nu een gewaardeerde en veelzijdige collega en hij blijft zich maximaal inzetten voor Afosto. ‘Lang leve innovatie!”, luidt zijn lijfspeuk. In zijn vrije tijd (alhoewel niemand weet wanneer hij deze invult) doet Gert-Jan aan gamen. Ook trapt hij ter ontspanning nog weleens een rondje op de pedalen van zijn racefiets. Uitsluitend door het prachtige Grunninger laand welteverstaan. Altijd wind!

Gertjan van Putten - Functie: Communicatie & Help(desk)undige (Company nickname: Mission controle center Houston)

Gertjan is één van onze nieuwste aanwinsten dus ‘vers van de pers’ dekt de lading aardig. Gertjan heeft journalistiek gestudeerd en houdt zich bij Afosto bezig met het klantbeheer en de communicatie. Heb je een vraag over onze producten of vind je de informatie op de website onduidelijk? Laat het deze man weten! Het liefst reist Gertjan in zijn vrije tijd de wereld over. Maar ook in Nederland kan hij zich prima vermaken. Hij is altijd wel in training voor één of andere marathon en als het even kan, dan gaat hij graag mountainbiken in het prachtige en rustieke Drenthe.

Roy Liezen - Functie: Communicatiespecialist (Company nickname: The Sheriff)

Roy is ‘mister communicator’ bij Afosto. Alles dat binnenkomt en alles dat in de ether gaat via onze druktemaker. Het bewaken van de huisstijl, persberichten, weblogs, social media, online content, public relations, strategiemanagement en nog veel meer. Dat is Roy zijn ding en dat laat hij merken ook. Vooral als hij alle collega’s er ‘subtiel’ op attendeert, dat er een nieuwe weblog uit zijn (naar eigen zeggen) magische pen is gevloeid. “Ja hoor Roy, we lezen het zo even!”, vliegt vervolgens luidkeels in koor door ons pand. Roy’s achtergrond en passie liggen in het (tekst)schrijversvak. Hierdoor weet hij de boodschap en visie van Afosto helder over te brengen bij de juiste doelgroepen. In zijn vrije tijd gaat Roy ‘regelmatig’ een rondje rennen om zijn conditie enigszins op peil te houden. Dit houdt hij tenminste stug vol tegen de rest van het Afosto Team. “Keep it up Roy!” Daarnaast is wintersporten één van zijn lievelingshobby’s. Papa gaat hij ook nog worden binnenkort. Het leven is mooi!

Peter Bakker - Functie: Founder Afosto (Company nickname: Piet Jobs 2.0)

Peter is onze alleskunner. Hij houdt zich binnen Afosto bezig het ontwerpen en ontwikkelen van onze platforms. Vind je iets lelijk qua ontwerp, in Afosto, dan moet je bij Peter zijn. Maar het is ook zeker leuk om de vele positieve reacties te horen. Ook het beheren van de servers waar Afosto op draait is aan Peter toevertrouwd. Peter en Tjeuke hebben samen de eindverantwoordelijkheid voor Afosto, ook vinden ze het heerlijk om nieuwe plannen te smeden. In de zomer is Peter vaak te vinden op zijn surfplank.

Tjeuke Horsten - Functie: Founder Afosto (Company nickname: The creator)

Tjeuke houdt zich bezig met de verkoop en de marketing. Ook verzorgt hij de content op de site. Samen met Jaap en Jeroen bedient hij alle klanten. In zijn vrije tijd klust hij in zijn huis en als het even kan vinden we Tjeuke nog op de surfplank. Peter en Tjeuke hebben samen de eindverantwoordelijkheid voor Afosto, ook vinden ze het heerlijk om nieuwe plannen te smeden.

Sanne Woudstra - Functie: Stagiaire grafische vormgeving (Company nickname: Sanne Picasso)

Sanne loopt stage bij ons en heeft de gave heel snel te begrijpen wat de boodschap van een ontwerp moet bevatten in visuele communicatie. Naast haar Afosto stage is onze Sanne derdejaars grafische vormgeving student aan het Alfa-college. Ze heeft aardig wat jaartjes aan ervaring in de retail opgedaan. En haar natuurlijke affiniteit met ons bedrijf komt beide partijen zeer goed van pas. Sanne is gewoon een stoere chick waar wij als Afosto blij mee zijn! Als hobby’s heeft Sanne; series en films checken, muziek luisteren, gruwelijk lekker koken en fotograferen.