Confettifeest dé feestartikelen shop van Groningen | Afosto.com

Confetti Feest onderneemt vanuit het Afosto Platform

Winkeliers Jacco Boddeüs en Boukje Weewer zijn gezamenlijk eigenaar van Confetti Feest, dé feestartikelenshop van Groningen. Het is van oudsher een familiebedrijf en Jacco is momenteel drukdoende om de winkel over te nemen van zijn moeder Boukje. En dit doet hij op geheel eigen wijze. Dit betekent meegroeien met de moderne manier van ondernemen in de fysieke retail en innovaties doorvoeren hiervoor nodig zijn. Jacco is een retailer in hart en nieren en hij weet exact wat hij wil, maar zeker ook wat hij niet wil. Een belangrijk gegeven bij het bepalen van een nieuwe bedrijfsidentiteit- en visie.

Confetti Feest is één van Afosto’s klanten van het eerste uur en Jacco kan haarfijn beschrijven wat hiervan de voordelen zijn.


Jacco ,waarom ben je ooit begonnen in de retail en wat spreekt je zo aan in dit vak?

Ik ben er letterlijk en figuurlijk ingerold, omdat Confetti Feest een echt familiebedrijf is. Ik sta dus al vanaf jongs af aan in de winkel en het ondernemen zit in m’n bloed.


Zijn er volgens jou essentiële veranderingen te bespeuren in de retail anno nu en dan ook ten opzichte van het consumentengedrag?

Absoluut! De prijzen alleen al, de opmars van het internet, minder marges, slimmer inkopen en meer focussen op directe, korte distributiekanalen om het inkoopbeleid beter en efficiënter te beheersen.


Sinds wanneer onderneem je in het Afosto Platform met één van onze producten zoals; de Afosto POS, de Afosto Webshop of misschien de Afosto InStore?

Wij ondernemen ongeveer 2 jaar met het Afosto Platform en zijn één van de pioniers binnen dit unieke concept. Wij geloven heilig in het Afosto Platform en werken dan ook met de Afosto POS, de Afosto Webshop en de Afosto InStore.


Kun je enkele directe voordelen bespeuren in je winkel door te werken met Afosto? Bijvoorbeeld betere service, tijdsbesparing en meer focus op sales?

Dat zijn er nogal wat, maar samenvattend springen er een aantal directe voordelen uit, waar ik als winkelier erg content mee ben. Door het samensmelten van mijn online retail (de Afosto Webshop) en mijn fysieke verkoopkanaal worden er erg veel bestellingen online gedaan, waarna ze deze offline afhalen. Een ideale totaalbeleving en ik bereik een grotere doelgroep. Daarbij bespaar hierdoor ik tijd in mijn fysieke winkel. Zijn klanten echter fysiek in mijn winkel op zoek naar specifieke producten, extra service en ondersteuning, dan kunnen zij snel en eenvoudig gebruik maken van de interactieve etalage (Afosto InStore). De actuele voorraad met ons assortiment is meteen inzichtelijk en geeft de juiste informatie over het gewenste product. Daarbij kan men ook hierop een bestelling plaatsen.


Hoe ben je in aanraking gekomen met Afosto?

Wij werden spontaan bezocht door één van de vakkundige medewerkers van Afosto. Deze wist ons vrij snel te overtuigen van de efficiency van het Afosto Platform. Ook werd direct duidelijk dat wij aanzienlijke stappen konden maken aan de hand van Afosto met betrekking tot het beheren van ons betaal- en voorraadsysteem.


Waarmee onderscheidt Afosto zich volgens jou ten opzichte van andere winkelsoftware leveranciers?

Het is zoals ze zelf al aangeven erg laagdrempelig en snel te implementeren. Daarbij bieden ze altijd een goed luisterend oor en staan ze open voor onze feedback. Het is een goede investering voor iedere winkelier met het oog op de nabije toekomst.


Hoe denk je dat de toekomst van fysieke retail eruit zal zien?

Dat is moeilijk te zeggen vind ik. Je wilt simpelweg geen risico lopen om jezelf als fysieke winkelier buitenspel te zetten, door niet mee te gaan met de tijd en online retail te laten voor wat het is. Je moet wel participeren wil je mee kunnen concurreren. En als je dit doet, doe het dan goed.


Heb je nog enkele bruikbare tips voor collega winkeliers?

Je moet nu risico’s durven nemen en doortastende stappen zetten, anders is het echt te laat om nog aan te kunnen klampen.

Delen
Andere blogs die voor jou interessant zijn
1 december 2017 Afosto
1 december 2017 door Afosto
1 december 2017 door Afosto

Plan nu een gratis demo en ontdek de eindeloze mogelijkheden van Afosto!