Lightspeed vs Afosto | Afosto Omnichannel Retail

Lightspeed vs Afosto

Waarin zijn we hetzelfde?

Zowel Lightspeed als Afosto zijn beide SaaS platformen. Dat houdt in dat beide platformen een maandelijkse bijdrage vragen voor de hosting, het onderhoud van het platform, de koppelingen die er zijn en de doorontwikkeling van de platformen. In dat opzicht zijn Lightspeed en Afosto hetzelfde.


9106559220-2277788284-banner-lightspeed-vs-afosto.jpg

Dan de verschillen:

Achtergrond van Lightspeed

Lightspeed is begonnen in 2008 en ging daarvoor door het leven als SEOshop ze hebben toen een koppeling gerealiseerd tussen een bestaand kassasysteem en een website systeem. Lightspeed is d.m.v. uitstekende marketing en door zicht te richten op de massa (startende websites en online ondernemers) sinds 2008 uitgegroeid tot een enorm bedrijf en 1 van de grootste spelers wereldwijd op het gebied van wat zei omnichannel noemen.

Achtergrond van Afosto

Afosto is opgericht in 2014 en vanuit de basis opgebouwd uit 1 systeem met daarin 1 database met producten die getoond kunnen worden op verschillende websites, kassa’s of instore schermen. Hierin is de filosofie geweest dat we de problemen van onze klanten generiek proberen op te lossen zodat al onze klanten en daarmee ons platform vooruit gaan en meebewegen met de steeds veranderende retail markt.


2761166528-2162088373-target-audience-lightspeed-afosto.jpg

Doelgroep van Lightspeed

Lightspeed richt zich op ondernemers die omnichannel willen implementeren in hun bedrijf en dat doen ze heel breed, of je nu een winkel hebt of een restaurant, bij Lightspeed kun je terecht. Voor de startende ondernemer is het betaalbaar en zijn er veel koppelingen beschikbaar. Hierdoor heeft Lightspeed een enorme doelgroep en enorm klanten bestand.

Doelgroep van Afosto

Afosto richt zich op ambitieuze retailers die willen groeien en het maximale uit hun omnichannel oplossing willen halen en hier ook budget voor hebben. Door zich te focussen op de bovenkant van de markt heeft Afosto de mogelijkheid om intensieve ondersteuning te bieden op het allerhoogste niveau van E-commerce. Met het start abonnement in combinatie met consultancy van onze E-commerce specialisten maken we het ook mogelijk om voor de ambitieuze startende ondernemers gebruik te maken van de mogelijkheden die ons platform biedt.


2139360363-4117318625-customer-service-lightspeed-vs-afsoto.jpg

Serviceniveau Lightspeed

Bij Lightspeed werken meer dan 700 mensen en ze hebben meer dan 45000 klanten. Dit betekend dat ze een groot customer service team hebben waarbij ze simpele vragen als hoe voeg ik een product toe of hoe verander ik een banner op mijn website goed en snel zullen kunnen beantwoorden. Er is veel documentatie voor handen over de functies van Lightspeed waarmee je jezelf prima kan redden. Heb je echter vragen die wat verder gaan dan de simpele vragen over bestaande functies van Lightspeed dan zul je lang moeten wachten op een antwoord of die niet krijgen. Je zult dan het beste opzoek kunnen gaan naar een Lightspeed certified partner die je helpt om je website te optimaliseren en verder door te ontwikkelen.

Serviceniveau Afosto

Afosto biedt naast haar standaard service bij de abonnementen voor het gebruik van het platform ook consultancy aan. Dit wordt gegeven door E-commerce experts die jarenlange ervaring hebben opgedaan met het runnen van websites en eigen bedrijven hebben die ook online opereren op het Afosto platform. Zij kunnen je helpen met het bereiken van je doelstellingen door intensieve begeleiding en trainingen. Hierdoor helpen we je alle mogelijkheden uit het platform Afosto te halen en helpen we je met het analyseren en realiseren van je doelstellingen met de ervaring die we hebben opgedaan.


3547235910-3745314574-pricing-lightspeed-afosto.jpg

Prijsstelling Lightspeed vs Afosto

In de onderstaande tabel vind je een vergelijking van de prijzen van Lightspeed t.o.v. die van Afosto. In het eerste opzicht lijkt Lightspeed een stuk goedkoper. Ze hebben namelijk een website pakket dat al begint vanaf € 49/maand. Voor de startende ondernemer met maar 1 website is Lightspeed dus de goedkopere optie.

Op het gebied van kassa’s is Afosto de goedkopere bij Lightspeed betaal je € 79 maand voor het gebruik van het kassasysteem en bij Afosto € 75 per maand.

Wil je ook een website dan beginnen de kosten bij Afosto vanaf € 199 per maand hierin heb je dan echter geen limieten op het aantal producten en gebruikersaccounts zoals bij Lightspeed en heb je de mogelijkheid om direct gebruik te maken van 2 kassa’s.

Heb je meer nodig dan alleen 1 website dan zul je zien dat het start abonnement van Afosto wel degelijk scherp geprijsd is. Als je bijvoorbeeld gebruikt maakt van meer dan 250 producten en 2 kassa’s betaal je bij Afosto € 199 per maand terwijl dit bij Lightspeed € 208 per maand kost en daarbij heb je dan ook nog een limiet op het aantal gebruikers van 3 en producten van 5000.

2979827452-lightspeed-vs-afosto-prijzen.png


Conclusie

Lightspeed richt zich op een grote (wereldwijde) doelgroep ondernemers die willen starten met omnichannel daarbij richten ze zich zowel op de retail als op de horeca branche terwijl Afosto zich alleen op retail richt en geen horeca mogelijkheden heeft. Ook richt Afosto zich meer op de middelgrote tot grote ondernemers die wat meer nodig hebben dan enkel 1 website met een klein aantal producten. Bij Lightspeed kun je met een simpele shop goed terecht maar zodra je meerdere landen wil gaan bereiken, een groot aantal producten hebt, meerdere kassa’s wil aansluiten of bijvoorbeeld een custom design geheel naar je eigen wens wilt hebben dan heb je bij Afosto meer mogelijkheden.


2473695655-3751948979-conclusie-lightspeed-afosto.jpg

Delen
Andere blogs die voor jou interessant zijn

Plan nu een gratis demo en ontdek de eindeloze mogelijkheden van Afosto!