Inpakken

Onder inpakken vind je de uitgaande verzendingen die nog niet ingepakt zijn. Ook kun je op deze pagina een verzending zoeken of scannen die nog niet is ingepakt.

 1. Om een verzending in te pakken klik je op de verzending.
  1. Je ziet: 
   1. de producten van de verzending die je nog niet hebt ingepakt 
   2. Checkboxes waarmee je verschillende producten in 1x in een pakket kan stoppen
  2. Artikelen pakken (scannen of +en) 
   1. Op het moment dat je een barcode van een artikel scant wordt het desbetreffende item geopend.
   2. Hierna kun je door het item nogmaals te scannen de items in het pakket stoppen.
   3. Je kunt de alles gepakt knop gebruiken om het totale aantal in 1 x te vullen. (rode knop zichtbaar afhankelijk van je instellingen)
   4. Na het scannen van je producten druk je op opslaan om het volgende product te pakken.
  3. Zit je pakket vol of wil je een andere pakket gaan vullen? Zodra je op pakket klikt wordt een nieuwe pakket aangemaakt en switch je naar die pakket (als je nog maar 1 pakket hebt) 
  4. Switchen tussen verschillende pakketten doe je door op pakket regel te klikken. Daar zie je het overzicht van je beschikbare pakketten en het aantal items wat erin zit. Hier kun je switchen tussen de verschillende pakketten of een nieuw pakket aanmaken.
  5. Zodra je op afronden klikt worden de ontbrekende producten als ontbrekend gemarkeerd op de verzending. Indien je nog een verzending hebt ga je terug naar het inpakken. Als de datum van verzending vandaag is dan wordt er wel een verzendlabel en pakbon afgedrukt en anders wordt er een pakketbon afgedrukt (met pakketinformatie en een barcode)

Let op! Om labels te kunnen afdrukken, is een actief en volledig ingevuld Sendcloud account vereist. Sendcloud vereist minimaal:

 • één verzenddienst
 • een verzendadres
 • een betaalmethode

Daarnaast moeten de api gegevens worden ingevuld onder "Afosto" -> "Instellingen" -> tabblad "Credentials" -> "Verzenden" -> "Sendcloud"