Hosting | Afosto Omnichannel E-commerce

Hosting


Server

Afosto is een SAAS platform. SaaS staat voor: Software as a Service.

Wat betekent dit?

Dat Afosto de software aanbiedt inclusief hosting. Zo hoef je je nooit druk te maken over servers, server updates en downtime. Voor Afosto is het cruciaal om een zo hoog mogelijke bereikbaarheid van onze applicatie en dus ook van de software die je gebruikt voor je kassa en/of webshop.

Om dit te kunnen garanderen werken wij samen met een professioneel managed hostingbedrijf: Linqhost. Dit houdt in dat dit bedrijf continu onze servers in de gaten houdt en indien noodzakelijk zaken aanpast of uitbreidt.

Daarnaast monitort Afosto zelf ook alle processen en servers, om eventuele problemen te detecteren en direct op te lossen.

We maken gebruik van standaard VM’s met automatic failover (Linqhost). Daarnaast maken we in toenemende mate gebruik van cloud oplossingen, nu al voor hosting van static content maar ook voor nieuwe services. Zo maken we gebruik van Elastic Cloud voor onze zoekopdrachten, gebruiken we Kubernetes (GKE) voor het draaien van veel nieuwe toepassingen, maken we gebruik van BigQuery icm. Datastudio voor het doen van uitgebreide rapportages. We handelen op ons platform maandelijks 120.000.000 requests af met een gemiddelde uptime van 99.99%

Je applicatie draait op meerdere servers. Een server is geoptimaliseerd voor een bepaalde taak. Dit komt neer op:

- Servers voor de applicatie en webshop,

- Servers voor databases,

- Servers voor zoeken,

- Servers voor het afhandelen van taken

Je kunt de uptime van Afosto zelf ook zien op: https://afosto.com/performance.htm