Casestudy 123Zorgwinkel x Afosto | Afosto Omnichannel Retail
Case study

123Zorgwinkel

Met maarliefst 6 verschillende webshops maakt 123zorgwinkel het verschil in de online zorg hulpmiddelen in Nederland!

123Zorgwinkel logo

Introductie

123Zorgwinkel is een bedrijf in zorg hulpmiddelen dat deze artikelen sinds 2005 online verkoopt.

123Zorgwinkel heeft als doelstelling iedereen die daar behoefte aan heeft zo gemakkelijk mogelijk toegang te geven tot betaalbare zorg hulpmiddelen. Gestart in 2005 en inmiddels uitgegroeid naar een serieuze speler in de snel groeiende zorg hulpmiddelen markt!

Case Study
Industrie
Zorg Hulpmiddelen
Vorig Platform
Magento
Uitdaging
De beste mogelijkheden benutten op gebied van SEO, customized design en een dealer login met kortingsstructuur.
Oplossing
Een backend met daarin alle 6 verkoopkanalen samengevoegd zodat productdata maar 1 x hoeft te worden aangepast voor de verschillende verkoopkanalen en vanwaaruit feeds kunnen worden gegenereerd naar de verschillende externe verkoopkanalen. Met aan de voorkant een responsive design volgens de hoogste SEO normen.
Resultaat
Stabiele websites die iedere maand meer bezoekers trekken. De omzet is bij gelijkblijvende marketinguitgaven met 24% gestegen.
Favoriete Functionaliteit
SEO Optimalisatie
Bezoek site

"Bij Afosto vind je een totaalpakket voor het omnichannel ondernemen, naast software vind je hier ook vergaand advies op het gebied van SEO en internetmarketing"

Daniël Horn
Algemeen Directeur
Omzet
met 24% gestegen
met gelijkblijvende
marketingkosten

Uitdaging

Om op de middel- en lange termijn stappen te blijven maken wist 123Zorgwinkel dat er geïnvesteerd moest worden in de kwaliteitsscore van hun website.

Daniel verteld:
Wij wilden niet specifiek stoppen met het gebruik van Magento, maar hadden enkele duidelijke wensen en eisen voor onze vernieuwde websites die erg lastig in Magento te implementeren waren. Enkele van deze eisen: de beste mogelijkheden m.b.t. SEO, customized design, dealer login met kortingsstructuur.

"Het team van Afosto heeft deskundigheid en de professionaliteit op de vlakken waarop wij dat nodig hadden."

Daniël Horn
Algemeen Directeur

Oplossing

Een backend met daarin alle 6 verkoopkanalen samengevoegd zodat productdata maar 1 x hoeft te worden aangepast voor de verschillende verkoopkanalen en vanwaaruit feeds kunnen worden gegenereerd naar de verschillende externe verkoopkanalen.

Aan de voorkant van de websites vertaald dit zich in een gebruiksvriendelijke, responsive en SEO optimale webshop waarop gebruikers snel kunnen vinden wat ze zoeken wat leidt tot een hogere klanttevredenheid en een verbeterde omzet met gelijkblijvende marketingkosten!

Resultaat

Sinds hun overstap op Afosto maakt Zorgwinkel een stabiele en gezonde groei door waarbij ze organisch steeds meer bezoekers trekken.

Daniël over het resultaat: Onze websites draaien stabiel en trekken iedere maand meer bezoekers. De omzet is bij gelijkblijvende marketinguitgaven met 24% gestegen! Hierbij moet worden opgemerkt dat wij momenteel nog niet eens alle mogelijkheden die Afosto biedt volledig benutten.

Afbeelding 1 Case Study Zorgwinkel AfostoCase Study Afosto - Zorgwinkel Afbeelding 3Case Study Afosto Zorgwinkel Afbeelding 2Case Study Afosto - Zorgwinkel Afbeelding 4Case Study Afosto x Zorgwinkel Afbeelding 5

Plan nu een gratis demo en ontdek de eindeloze mogelijkheden van Afosto!