Casestudy Azalp x Afosto | Afosto Omnichannel Retail
Case study

Azalp is dé online speler van de benelux

Het grootste assortiment blokhutten, tuinhuisjes, tuinartikelen, saunas en zwembaden sinds 1998.

Azalp case study van Afosto
Azalp case study van Afosto
Azalp case study van Afosto
Azalp logo

Introductie

In 1998 vanaf de zolder opgericht en nu uitgegroeid tot één van de grootste spelers in de Benelux! Azalp is een internationale webwinkel gericht op de tuinbranche en gespecialiseerd in houtbouwproducten zoals tuinhuizen, sauna’s en opbergoplossingen.

Case Study
Industrie
Tuinartikelen
Vorig Platform
Maatwerk Platform
Uitdaging
Processen versimpelen en innoveren
Oplossing
Afosto heeft samen met Azalp hun bestaande systemen een website gebouwd in 3 verschillende talen waarmee ze klaar zijn voor de toekomst
Resultaat
30% meer conversie op mobiel, bouncerate gedaald met 40% en omzetstijging van 8% terwijl de operationele kosten voor de websites zijn gedaald met 15%
Bezoek site

"Bij Afosto ben je geen nummer en worden je problemen serieus genomen. Deze persoonlijke benadering geeft energie en is productief."

Peter Jan Broeders
Algemeen Directeur
Mobiele conversie
met 30% gestegen

Uitdaging

Om verder te groeien en concurrerend te blijven, wist Azalp dat er geïnnoveerd moest worden. Peter Jan legt uit: Om te blijven voldoen aan de wensen van de klant moet je (interne) processen voortdurend optimaliseren en samenwerken met de juiste partners waar persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat.

Azalp zocht naar een platform dat klaar was voor de toekomst en resultaatgericht en accuraat kon opereren. Het is belangrijk om onszelf steeds opnieuw uit te dagen en door te blijven ontwikkelen in een veranderende markt.

"Bij afosto vonden wij de grootste bereidheid om zich te verplaatsen in onze probleemstelling."

Peter Jan Broeders
Algemeen Directeur

Oplossing

Azalp heeft samen met Afosto op basis van bestaande systemen een website gebouwd voor 3 verschillende internationale markten. Dit is een platform waar de basis voor toekomstige uitbreiding is gelegd. Met een continu proces van optimalisatie worden er iedere dag stappen gemaakt.

De betrokkenheid van Afosto zorgt voor een snelle opvolging en afhandeling van vragen, aanpassingen en oplossingen.
Aldus Peter Jan

Resultaat

"Sinds onze samenwerking met Afosto hebben we grote stappen gezet op het gebied van Ecommerce! Dit is een continue proces waarbij de persoonlijke samenwerking en het luisterend oor van Afosto een grote rol speelt."

Sinds de samenwerking met Afosto heeft Azalp 30% meer conversies op mobiel en is hun bounce rate gedaald met 40%. De omzet is gestegen met 8% en dat terwijl de operationele kosten voor onze websites zijn gedaald met 15%!

tuinhuisje - Azalp case study van AfostoTuinhuisje met terras - Azalp case study van AfostoBlokhut met terras - Azalp case study van AfostoZwart tuinhuisje - Azalp case study van AfostoCotage - Azalp case study van Afosto

Plan nu een gratis demo en ontdek de eindeloze mogelijkheden van Afosto!