Casestudy Coccinelle x Afosto | Afosto Omnichannel Retail
Case study

Coccinelle Fashion Stores

Kindermode specialist in het hoogsegment van kinder-, babykleding en schoenen.

Introductie

Ruim 25 jaar geleden begonnen als klein winkeltje aan de dijk van het Zuidhollandse dorpje Strijen en ondertussen uitgegroeid naar één van de grootste spelers in het hoog segment van de kinder- en babykleding.

Coccinelle is een gezellig en vooruitstrevend bedrijf waar kwaliteit en service bovenaan staan. Met een team van bijna 20 fantastische medewerkers willen zij de meest mooie, trendy mode brengen waarbij kindermode altijd een speciaal plekje heeft.

Case Study
Industrie
Kinder-, Babymode & Schoenen
Vorig Platform
Website: Xsarus
Kassa's: Softwear
Uitdaging
Responsive website en meer inspraak in de techniek van de website
Oplossing
Volledig responsive website waarbij er verschillende technische functionaliteiten zijn toegevoegd aan het platform speciaal voor Coccinelle
Resultaat
24% meer conversie op mobiel en besparing van 1 FTE op personeelskosten door het versimpelen van processen
Bezoek site

"Bij Afosto hebben we de kans om een platform in ontwikkeling naar onze eigen smaak in te richten."

Marc Bakker
Algemeen Directeur
Mobiele conversie
met 24% gestegen

Uitdaging

Coccinelle was opzoek naar een website die responsive was en waar ze inspraak hadden in wat er werd gebouwd. Marc verteld hierover: Onze website was niet responsive en verouderd en we hadden weinig inspraak op wat er op technisch vlak met onze website gebeurde

Marc was opzoek naar een partij waarbij ze hun specifieke wensen kwijt konden en die mee dacht met zijn onderneming.

"We waren opzoek naar een partij waarbij je inspraak had in de ontwikkeling, bij Afosto waren we daarvoor aan het juiste adres."

Marc Bakker
Algemeen Directeur

Oplossing

Op het Afosto platform maakt Coccinelle gebruik van 5 verschillende kassa’s 3 webshops en 2 facturatie modules. De website is volledig responsive en het platform is uitgebreid met verschillende functies naar wensen van de klant. Denk hierbij aan een uitgebreide koppeling met een fullfillment center en een favorieten module.

Bij Afosto gaan ze samen met je opzoek naar een oplossing voor allerlei problemen waar we tegenaan lopen binnen onze organisatie! Daarvoor hebben ze een aantal slimme jongens die er alles aan doen om je problemen zo slim en effectief mogelijk op te lossen aldus Marc Bakker.

Resultaat

Sinds de overstap op Afosto is onze conversie op mobiel gestegen en hebben we kunnen besparen op onze personeelskosten door verschillende processen binnen ons bedrijf te versimpelen.

Plan nu een gratis demo en ontdek de eindeloze mogelijkheden van Afosto!