Casestudy The Chesterfield Brand x Afosto | Afosto Omnichannel Retail
Case study

The Chesterfield Brand

"Honour your success"

Met hun klantvriendelijke website maakt The Chesterfield Brand het verschil voor hun klanten van over de hele wereld!

TheChesterfieldBrand

Introductie

"Met onze leren tassen en accessoires zorgen we ervoor dat mensen hun succes kunnen belonen op een eerlijke en betaalbare manier."

Met The Chesterfield Brand willen we bewijzen dat het ook anders kan en dat de combinatie betaalbaar en kwaliteit wel degelijk bestaat. Door zowel op ons product als op de arbeids- en leefomstandigheden in de mode-industrie te focussen creëren we een situatie waarin elke partij optimaal profiteert. Met deze combinatie van transparantie, eerlijkheid en integriteit willen we een nieuwe industriestandaard realiseren en een inspiratiebron zijn voor anderen.

Case Study
Industrie
Lederwaren & Fashion
Vorig Platform
Wordpress
Uitdaging
Meertalige website, hogere conversie en betere kwaliteitsscore.
Oplossing
Een 3 talige website met verbeterde UX en geoptimaliseerd voor conversies.
Resultaat
Online omzetstijging van 90%
Favoriete Functionaliteit
Multilanguage Functionaliteit
Bezoek site

"Bij Afosto hadden ze voor ons een oplossing klaarliggen waarmee we heel gemakkelijk onze verschillende landen vanuit 1 platform kunnen bedienen"

Koos Hoving
Algemeen Directeur
Online omzet met
90% gestegen

Uitdaging

Om onze internationale groei te bewerkstelligen willen we niet beperkt zijn door een platform.
Koos Hoving legt uit: Ons doel is om in 2020 bij de Top-10 meest gewaardeerde leermerken in Europa te horen. Dit willen we realiseren door middels innovatie en duurzame ontwikkelingen een ongekende meerwaarde te bieden. Met de slogan: “Honour your succes” streven we ernaar ieder persoon het gevoel te geven dat ze hun succes kunnen belonen met onze producten. Om dit mogelijk te maken moeten de bedrijven waarmee we samenwerken geen beperkingen voor ons opwerpen maar juist met ons meedenken.

"Het zijn vaak de kleine handigheidjes in het systeem die het werk versnellen en makkelijker maken. Zo kunnen we makkelijk bepaalde dingen vertalen met een handige tool, wel zo handig als je in 3 verschillende talen werkt"

Rob Ijszenga
E-commerce Manager

Oplossing

Samen met Chesterfield heeft Afosto een website gemaakt in 3 verschillende talen.

Rob:“Voor Nederland en België bedienen we onze online klanten op chesterfieldbags.nl. Voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kunnen onze klanten terecht op chesterfieldbags.de. De rest van de wereld kan kijken en shoppen op chesterfieldbags.com”

Resultaat

Sinds de overstap op Afosto realiseert The Chesterfield Brand een constante groei in haar online omzet en organisch verkeer. De online omzet groei van 2017 op 2018 was zelfs 90%! Met een verdubbeling van het organische verkeer Nederland en een verdriedubbeling in Duitsland t.o.v. een jaar geleden.

"Op het gebied van E-commerce hebben we een enorme stap kunnen zetten met de overstap op Afosto. Het doorontwikkelen van ons platform is een continue proces wat we samen met Afosto op een vooruitstrevende manier kunnen vormgeven."

Case Study Chesterfield Afosto Image 1Case Study Chesterfield Image 2Case Study Image Chesterfield 3Case Study Image Chesterfield Afosto Image 5Case study Afosto Chesterfield Image 4

Plan nu een gratis demo en ontdek de eindeloze mogelijkheden van Afosto!