Mollie

Met mollie een betrouwbare betalingspartner

Om je betalingen goed en veilig te laten verlopen maken wij gebruik van mollie betaaldiensten. Mollie zorgt voor een veilige, betrouwbare, integere en transparante betaalomgeving voor iDeal.
 

Hoe werkt het?

Je maakt een account aan via deze link. Je vult je mollie partner id in onder de betaalmethodes onder de instellingen van je webshopgegevens. (bekijk hier een uitgebreide beschrijving) Dat is alles! Wanneer er een bestelling wordt gedaan op je webshop, wordt de betaling afgehandeld door mollie.nl. Bij je instellingen op mollie.nl kun je aangeven hoe vaak per maand je uitbetaald wilt krijgen.
  Mollie zegt zelf op haar website:

Veilig, betrouwbaar, integer, transparant

Mollie is het allemaal en dat lichten we graag nog even toe. Zo is het belangrijk om te weten dat Mollie zich als betaaldienstverlener aan diverse wet- en regelgeving houdt. Het gaat hier om zowel regelgeving waarmee consumenten beschermd worden (denk aan privacy e.d.) als om wetgeving waarmee witwassen en het financieren van terrorisme worden voorkomen (Wwft). Daarom worden er o.a. strenge regels gesteld aan de identificatie en acceptatie van nieuwe klanten, en de monitoring van transacties van bestaande klanten. Mollie heeft deze regelgeving doorgevoerd in de eigen processen en is daarmee in het bezit van zowel het Currence-certificaat als een vergunning van De Nederlandsche Bank. Ook van de Mollie-medewerkers kunt u als klant verwachten dat ze betrouwbaar en integer zijn. Daar worden ze op gescreend bij indiensttreding. Eenmaal in dienst gelden allerlei afspraken over hoe we met vertrouwelijke informatie omgaan, zoals werkplekbeveiliging, geheimhouding e.d. Tot slot is Mollie alert op het voorkomen en beheersen van belangenconflicten. Dat betekent dat we belangen van klanten op gelijkwaardige wijze behandelen en voorkomen dat het ene klantbelang voor het andere zou kunnen gaan. Ook hebben we bijvoorbeeld regels over de aanname van geschenken van klanten en mogen medewerkers niet zonder toestemming nevenfuncties hebben naast hun werk bij Mollie. Op het moment dat we een belangenconflict constateren, wordt dat gemeld bij de Compliance Manager. Die stelt de klant op de hoogte, zodat deze een goede afweging kan maken.